ABOUT THIS SITE

cropped-storm.jpg

Getting ready for a storm doesn’t only mean stocking up on supplies, it also means being informed.

 

              HANNAH ARENDT ONCE SAID CRIMES OF STATE AREN’T COMMITTED BY FANATICS OR SOCIOPATHS, JUST “terrifyingly normal” (people)…neither perverted or sadistic…who accepted the premises of their superiors and their state” to continue current and/or longstanding policies.

– https://www.globalresearch.ca/the-100th-anniversary-of-the-tragic-end-of-world-war-i-those-who-dont-know-history-are-doomed-to-repeat-it/5659582

 

 

 

Itseeni liittyen haluan mainita,

että   ”…tietämisemme on

vajavaista…” 

  -1.Korinttolaiskirje: 13:9


Koska suinkaan kaikki käyttämistäni lähteistä eivät suinkaan aina täysin vastaa omia käsityksiäni ko. asioista tahi skribenttien muita mielipiteitä, liitän tähän oheen
latinankielisen sananparren, jonka sisältämä ajatus on mielestäni ihan muistamisen arvoinen:

      Abusus non tollit usum.”

  • Käännös: ”Väärinkäyttö/väärä käyttö ei estä oikeanlaista käyttöä.”

Löysin netistä siihen (vain) englanninkielisen määritelmän:

Abusus non tollit usum is a Latin expression, which articulates a fundamental principle, both of life in general and in law.  It means “abuse does not take away use.”

This is a very obvious principle, which essentially states that we should not get rid of a good or useful thing because said thing can also be misused—since literally everything that can be used can be misused in some way.

ELI, toisin sanoen: Jokin väittämä voi olla täysin paikkansa pitävä MYÖS siinä tapauksessa, että mitä paatunein psykopaattikin olisi sen joskus tullut huomanneeksi. Eli summa summarum: ” (mahdollinen) Väärinkäyttö ei kumoa käyttöä.” On kuitenkin silti aina syytä tarkkaan koetella KAIKKI ( ja pitää se, mikä MAHDOLLISESTI hyvää on ).        – 1.Tessalonikalaiskirje 5:21.

 

 

”Pooh always liked a little something at eleven o’clock in the morning, and he was very glad to see Rabbit getting out the plates and mugs; and when Rabbit said, ’Honey or condensed milk with your bread?’ he was so excited that he said, ’Both,’ and then, so as not to seem greedy, he added, ’But don’t bother about the bread, please.'”

                        ― A.A. Milne, Winnie the Pooh

 

 

bhh

 

 

14449894_1096011573788068_7528841350669078838_n

 

 

 

 

 

 

 

    ”,,, ja koko maailma on pahan vallassa.”                                                                                                                                                                                                                                                                                  – 1. Joh. 5:19 (b)

 

Näin rauhan ajan lapsena – ja ei (kaikille ”poliittisesti oikeaoppisille” eu-federalisteille, jotka ovat jo kiirehtimässä paikalle  kommentoimaan asiaa), se ei ole EUn ansio, että USA ja silloinen U.S.S.R eivät  50 – 80 luvuilla siirtyneet kylmästä sodasta kuumaan –

muistelen melkeinpä kaiholla presidenttien Reagan ja Gorbatshovin aikaa.

Mutta miksi ihmeessä? valveutunut (mahdollinen) lukija kysyy?

Olin suorittamasssa asevelvolisuuttani aikana jolloin kylmä sota uhkasi todella kuumeta; Reaganin silloinen retoriikka oli melkeinpä sotaisaa, ainakin hyvin ehdotonta – Neuvostolitto oli ”Pahan valtakunta”  ja piste.

Samaan aikaan USA ilmoitti kehittelevänsä ns. ”tähtien sota” hanketta ballististen ohjusten tuhoamiseksi.

Silloisessa Neuvostoliitossa kuolla kupsahteli johtaja toinen toisensa perään ; ensin Bretzhhev sitten Andropov ja viho viimeisenä kuin suoraan vahakabinetistä poimittu muumiomainen Tshernenko.

Koivisto ja muu valtiojohto saivatkin jo vallan yhtenään laukata idän ”monttubileissä”  sellaisella tahdilla, että kylmäpäistäkin alkoi jo hirvittämään…

Oma asevelvollisuusaikani osui Tshernenkon kuoleman ja Gorbatshovin valtaannousun aikaan.

Ilmapiiri suurvaltain välillä oli hyvin jännittynyt, ja Gorbatshov oli lännelle vielä avoin kortti, josta ei tiedetty juuri mitään

No, rauhassa kuitenkin selvittiin intistä ja lähdettin palveluskaverini kanssa Eurooppaan InterReilaamaan.

Muistan elävästi kun olimme Geneven rautatieasemalla ja näin TIME – lehden kannen;

LET´S TALK otsikko suorastaan huusi.

 

 

 

 

 

After his reelection in 1984, President Ronald Reagan sat for an interview with Time magazine. “I just happen to believe that we cannot go into another generation with the world living under the threat of those weapons and knowing that some madman can push the button some place,” he said.

“My hope has been, and my dream, that we can get the Soviet Union to join us in starting verifiable reductions of the weapons. Once you start down that road, they’ve got to see how much better off we would both be if we got rid of them entirely.”

In his dealing with the Soviets, Reagan’s two terms were almost those of two different presidents. Both the hard-liner and the peacemaker were present throughout, but the balance shifted so decisively from one to the other as to create a discontinuity. The man who had denounced the nuclear freeze as Soviet propaganda was now suggesting not just reduction but elimination of all nuclear weapons.

 

Reserviin siirtyneinä miinanpolkijoina olimme helpottuneita ystäväni kanssa: Liennytysdétente –  oli alkanut! 

Aiemmasta poiketen julkisuuteen alkoi putkahdella kuvia ja tietoja hymyilevistå suurvaltajohtajista, jotka tuntuivat tulevan hyvin toimeen keskenään; tämä siis huolimatta siitä, että faktisesti tuolloinen Neuvostoliitto miehitti/piti joukkojaan Itä-Saksan, Puolan, Tsekkoslovakian, Unkari, Bulgarian ja Romanian alueella.

Noiden tapaamisten synnyttämän tapahtumaketjun ja sen päätöksen sitten tunnemmekin jo hyvin.

Syy miksi tuon nämä asiat juuri nyt esille on hyvin yksinkertainen, koska tarinan opetus on niin selkeä: Neuvottelu ja kasvokkain tapahtuva tapaaminen eli détente kannattaa ja – toisin kuin läntiset valtamediat(pääkirjoituksineen ja pääuutislähetyksineen) ja kaiken maailman `Think Tank´ien” erityisasiantuntijat (erityisesti angloamerikkalaiset) antavat ymmärtää – tulokset voivat olla valtavan yllätyksellisiä.

Valitettavasti kuitenkin viimeisien vuosien – ja etenkin aikojen – länsimaisen valtavirtamedian rummuttama valtava Venäjän vastainen uutisointi ja suoranainen vihamielisyys Putin demonisointeineen on mielestäni ylittänyt jo 1980 – luvun tason (huolimatta Reaganin ”Pahan valtakunta”-lausumasta).

On kuin kaiken maailman (pahan) voimat eivät missän tapauksessa soisi ihmiskunnalle liennytystädétentea mihinkään hintaan.

Kun näitä kaikenmaailman (koeteltujen ja hyväksi havaittujen) Turvallisuuspolittisten linjausten uudistaja ”sotatohtoreiden” ja trollikirjailijoiden ynnä”erityisasiantuntijaohjelmajohtajien” juttuja lukee ja valtamedian pääkirjoituksia ja uutislähetyksiä seuraa niistä saa todellakin (Mihail Afanasjevitš Bulgakovin sanoin) sen kuvan, että ”Saatana olisi todellakin saapunut/pysähtynyt Moskovaan.”

Mene ja tiedä; ehkä se ei koskaan ole sieltä lähtenytkään?(sarkasmia)

Mutta kuten sanottua; mikään ei  kuitenkaan estänyt Presidentti Reagania aikoinaan lähtemään hakemaan neuvottelukontaktia liennytyksen aikaansaamiseksi.

En muista kylmän sodan ollessa kiivaimmillaankaan Neukku-kir(j)oittelun olleen niin laaja-alaisen vihamielistä kuin mitä se nyt on. Väkisinkin halutaan ylläpitää vastakkainasettelua erilaisia uhkakuvia luoden ja provokaatioita harjoittaen.

Washingtonin Capitol Hillin valveutuneet edustajat suorastaan tihkuvat Putin/Venäjän vastaisuuta ja Bryssel uskollisena ja näköalattomana, uudistumiseen kykenemättömänä lakeijana myötäilee.    https://areena.yle.fi/1-4556430?seek=52

Suoraan Capitol Hillin rauhantekijöiden suusta: ”Osaa Ukrainaa miehittää sen naapuri, vihollisemme, Putinin Venäjä.”

Uhakuvia lietsomalla meitä ja mielipiteitämme pyritään ohjailemaan Venäjn pelolla  milloin euroatlanttiseen puolustusliittoon ja milloin hedelmättömien

kiristyvien pakotteiden tielle     

 

Kysynkin: mihin katosi liennytys; détente ja sen antaa opetus ajallemme?

Onko se poistunut diplomatian/diplomaattien repertuaarista tyystin jonnekin historian hämärään?

Ranskan Presidentti Macronin aloitteessa näen jotain toivoa asiantilan ja suhteiden normalisoitumiselle -siis détentelle – ja jos Presidentti Trump sen nobelinsa haluaa, niin voisiko joku vinkata hänelle,että nyt olisi sauma tehdä hyvää nin idässä kuin länessä – puhumattakaan  Lähi-Idästä.

Vai; odottaako hän Presidentti Reaganin lailla toista kauttaan uusien, merkittävien ulkopoliittisten linjausten julkistamisen suhteen. Nythän hänen ulkopolitiikkaansa ovat leimanneet/dominoineet lähinnä  kauppapoliittiset teemat.

Europpakaan ei – ja jälleen ei, se ei ole mitään nollasummapeliä jossa Euroopa (saatikka Suomi, Ukraina tai vaikkapa Puola) voi vain hävitä – jäisi détentesta  hyötymättä (paitsi jos Bryssel sivuutettaisiin näissä keskusteluissa kokonaan[miltä luoja meidät varjelkoon]). Uusi Euroopan Komissio ei kuitenkaan (ainakaan minun tietooni ei ole tullut) ole esittänyt mitään aiemmasta poikkeavaa. Krim ja Malesian airwaysin lennon alasampuminen (niin murheellisia kuin ovatkin) ovat väitettyjen ”myrkytysepisodien” kanssa jumittaneet neuvottelulähtökohdat diplomaattisen asemasodan muotoihin joista eteneminen on tähän asti näyttänyt mahdottomalta.

Niin raskasta kuin se onkin, suosittelisin reaalipoliitisena ajattelijana (ilman sarvia ja hampaita) Brysselin ja euroatlanttisen blokin perään haikaileville turvallisuuspoliittista ”ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa”, jossa ei vatvomalla vatvota iänikuisesta iänikuiseen samoja, ikivanhan vanhoja menneitä tapahtumia vaan mietitään miten – traumaattisistakin – asioista päästäisiin rakentavalla tavalla eteenpäin.

On aika oikeesti aikuisten astua näyttämölle ja ottaa ohjat käsiin. Ainakin Presidentti Macron tuntuu tämän tiedostaneen.

Vai, ai niin; ”Saatanahan se oli saapunut Moskovaan…”(?)

Eihän sen kanssa voi neuvotella(?)

 

 

Ja lopuksi: Kaikille trollipeikkohybridiuhan pelkääjille  ja heidän kaltaisilleen Mediapoolissa ja ”hybridikeskuksissa” toimijoile – ulkoministeriön ”hybridisuurlähettiläs” Kinnusta unohtamatta – tiedoksi; ei, en ole Putinin trolli vaan liennytyksen ajan läpielänyt ja sen myönteisellä tavalla kokenut tavallinen kansalainen joka historiasta (ainakin jotain) oppineena olen (jos se nyt vielä on joltain jäänyt huomaamatta), détenten  asialla ja todellisen liennytyksen aloittamisen puolestapuhuja.

Apropos: Muistaako muuten kukaan enää Radio Free Europen?

On nimittäin sitä hybridivaikuttamista ennenkin ollut; ja sangen menestyksellistäkin sellaista. It is and has always been a ”two way street”.

 

Aivan kirjoitukseni loppuun haluan kuitenkin laittaa hieman kevennystä ukrainalaisesta huumorista käsin(ei, heitä ei ole unohdettu eikä unohdeta saatikka jätetä Venäjän armoille vaikka eivät Krimiä tulekaan saamaan takaisin).

Myönnän, mielellänikin, että hörähdin ainakin kerran kunnolla ääneen videota katsellessani (=Venäjä>annexation kohdalla[en kerro enempää ettei vitsi menetä teräänsä]).

Ja vielä; sallittaneen nyt vielä tämäkin. Toisin kuin Ylen taanoinen meemi-propagandalla peloitellut Ylen  pääuutislähetys tässä taannoin väitti https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mattileinonen/yle-kansalaisten-vapaa-vitsinikkarointi-uhkaa-demokratiaa/,

totean vain, että huumorilla voidaan käsitellä vaikeitakin asioita rakentavalla tavalla, jopa dialogia edistäen, jos ihmiset kykenevät nauramaan myös itselleen. Tekee muuten hyvää, suosittelen.

 

Ja menneeseen ja luutuneihin mielipiteisiin jämähtäneille, näköalattomille ”tyhjän naureskelijoille” ja seipään nieleen parranpärisyttelijöille  tiedoksi; Ei Venäjä ei ole yksin syypää nykyiseen tilanteeseen. Malesian airlinesin alasampuminen oli valtavan surullinen  ja lähes anteeksiantamaton teko, mutta silti; kuka kuka muistaa vielä Korean Airin lento 007n,  joka  oli Neuvostoliiton ilmavoimien 1. syyskuuta 1983 Japaninmeren yllä alas ampuma Korean Airin Boeing 747 -matkustajalentokone.

Kuitenkin jo kahden vuoden kuluttua, tuosta surullisesta epsiodista huolimatta, liennytysprosessi aloitettiin ja keskusteluyhteys avattiin. Huomattakoon, että Krimin valtauksesta ja Malaysia Airlinesin lento 17n alasampumisesta(kenen toimesta?) on jo 4/5 vuotta aikaa.

On siis mielestäni aika vastuullisten, oikeesti aikuisten reaalipolititikkojen ja diplomaattien astua esiin ja hyväksyä tapahtunut ja tunnustaa vallitseva reaalipoliittinen todellisuus: Krimin valtaus oli Venäjän sotilaallinen, geopoliittisstrateginen siirto jota se ei kadu eikä Krimin palauttaminen ole täten realistinen vaihtoehto.

Krim on ollut 1700-luvun lopusta lähtien Venäjän laivastotukikohtana; Sevastopolia puolustettiin verisesti loppuun asti lukuisilla eri linnoitusketjuilla natsien raakalaismaista hyökkäyksiä vastaan ja Hrutshev (minulle tuntemattomista syistä) ”luovtti” Krimin niemimaan  silloiselle Neuvostoliittoon  kuuluneelle Ukrainan sosialistiselle  neuvostotasavallalle, minkä (siIllon tapahtuneen) Putinin Venäjä sittemmin peruutti. Se ei siis koskaan ole faktisesti/historiallisesti ollut elimellinen osa Ukrainaa  vaan osa Venäjää  lukuunottamatta tuota Hrutshevin aikaansaamaa aluejakoa. Suomen hallitsemaan alueeseen Venäjällä taas ei ole mitään vastaavia historiaan pohjaavia intressejä, joten voimme sen suhteen olla rauhassa.

 

”“[…] Churchill, my dear fellow, we have such greedy sharks, and wolves in lamb’s clothing. Oh, dear, there’s so much to tell you, so many warnings to give you, but all that must be postponed for the moment.”   

Virren 600 sanoin

 

 

 

 

USAn talouden ainakin hetkellinen piristyminen tullee osoittautumaan jonkinlaiseksi ”sokerihumalaksi” joka viimeistään neljän vuoden kuluessa haihtuu pois. On mielestäni kuitenkn ilolla pantava merkille Trumpin hallinnon Israel myönteisyys; tästä esimerkkeinä Jerusalemin tunnustaminen ISRAELIN pääkaupungiksi ja USAn suurlähetystön sinne siirtäminen. Mutta kuten esim Dr.Ron Paul on todennut : ”President Trump May Not Be a Neoconservative, but He Is Influenced by Neocons”

 

Kuitenkin Trumpin hallinnon TODELLNEN Israel myönteisyys tullaan näkemään vasta tulevan Israelia koskevan rauhansopimuksen julkistamisen yhteydessä. Sitoudutaanko/ehdotetaanko siinä ns. ”yhden valtion mallia” vaiko ”kahden valtion mallia”? Aika näyttää, mutta joitain uutisia valmisteilla olevasta rauhansopimuksesta on jo ehtinyt tihkua julkisuuteen

https://www.theguardian.com/world/2018/nov/21/israeli-minister-dismisses-trump-peace-plan-as-waste-of-time

 

Trump Has Been Broken by the Military/Security Complex

Paul Craig Roberts

In order to protect himself from the military/security complex, President Trump has abandoned his intention of normalizing relations with Russia. Just as the neoconservative ideology needs US hegemony, the military/security complex needs an enemy to justify the $1,000 billion annual budget. The Clinton, George W. Bush, and Obama regimes have crafted Russia into that enemy. Trump intended to change that, but he has been prevented.

Russiagate is the orchestration used to force President Trump into submission.

As Stephen Cohen, a few others and I have emphasized, the risk of nuclear war from the orchestrated confrontation with Russia is the highest ever with the situation today being more dangerous than during the Cold War. During the Cold War, both Washington and Moscow worked to reduce tensions and to build trust, but in the 21st century Washington has destroyed trust.

The Russians have been very patient and have avoided belligerence in response to Washington’s insults and provocations, but now they announce “Russian patience is at an end.”

Andrey Kortunov blames Trump, but the problem is the neoconservatives, the military/security complex, and presstitute media, a combination that has proved itself to be too powerful of a combination for a mere president. The Democratic Party and the liberal/progressive/left are complicit in the tragedy. They have permitted their hate to subvert judgment with the consequence that nuclear war again threatens life on earth.

 

                                                     

By joining NATO, the eastern and central Europeans permitted Washington to move US military presence to Russia’s borders. This military presence on Russia’s borders gave Washington undue confidence that Russia also could be coerced into a vassal state existence. Despite the dire fate of the two finest armies ever assembled—Napoleon’s Grand Army and that of Germany’s Wehrmacht—Washington hasn’t learned that the two rules of warfare are: (1) Don’t march on Russia. (2) Don’t march on Russia.

                          – Paul Craig Roberts

 

Naton suurharjoitus alkaa Norjassa, Suomi ja Ruotsi myös mukana

Ulkomaat 25.10.2018 2:15 | Päivitetty 25.10.2018 2:17
STT

Nato aloittaa tänään vuosikymmeniin suurimman sotaharjoituksensa Norjassa. Trident Juncture 18 -harjoituksessa ovat mukana Naton jäsenmaiden lisäksi myös Suomi ja Ruotsi.

Kaksi viikkoa kestävään harjoitukseen osallistuu noin 50 000 henkilöä ja satamäärin laivoja, ajoneuvoja sekä lentokoneita. Suomesta mukana on noin 600 sotilasta Maa-, Meri ja Ilmavoimista. Yksi ilmatoiminnan tukikohdista on Rovaniemellä, josta lentävät suomalaisten Hornetien lisäksi myös amerikkalaiset ja belgialaiset koneet.

Suomen puolustusvoimille isompi tehtävä on samaan aikaan Itämerellä järjestettävä 13 maan Northern Coasts -laivastoharjoitus, jossa on mukana 1800 suomalaissotilasta. Molemmat harjoitukset kestävät kaksi viikkoa.

– MAANTIETEELLISIÄ ALUEITA ISOILLE SOTAHARJOITUKSILLE VALITAAN YHÄ LÄHEMPÄÄ VENÄJÄN RAJOJA, VALITTELI VENÄJÄN PUOLUSTUSMINISTERI SERGEI SHOIGU.

 

Because of Europe’s subservience to Washington, Washington is unlikely to learn this lesson before Washington marches on Russia.

Washington in its hubristic idiocy has already begun this march piecemeal with the coup in Ukraine (remember U.S. Assistant Secretary of State for Europe Monica ”F∗∗K THE EU” Nulund [toim.huom]) and with its attacks on Syrian military positions.

What can stop this before it explodes into war is eastern and central Europe’s decision to disengage as enablers of Washington’s aggression.                                  

 

Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n ja venäläisen uutistoimisto Tassin välittämän kuvan kerrotaan esittävän Venäjän aluevesille tunkeutuneita ukrainalaisaluksia. (KUVA: FSB)

 

 

WHAT IS WRONG WITH EUROPEAN POLITICIANS THAT THEY TAKE THIS RISK WITH THE PEOPLE THAT THEY GOVERN?

 

Europe is still a place of beauty constructed by humans over the ages—architecturally, artistically, and intellectually—and the museum should not be destroyed. Once free of Washington’s vassalage, Europe could even be brought back to creative life.

 

Europe is already suffering economically from Washington’s illegal sanctions against Russia forced upon Europeans by Washington and from the millions of non-European refugees flooding the European countries fleeing from Washington’s illegal wars against Muslim peoples…

 

What do Europeans get for the extreme penalties imposed on them as Washington’s vassals? They get nothing but the threat of Armageddon.

  • – Paul Graig Roberts

The United States, however, is not sustaining any losses,” the Russian foreign minister stressed.


”Moreover, it is exploiting the situation for stepping up dangerous military activity near Russian borders, unleashing an arms race in our neighborhood where, as we all hoped, there is no room for a new ‘Cold War,’” Lavrov said.

The security of the peoples in Europe ”is becoming hostage to the disruptive policy being conducted from the other side of the Ocean”, the Russian foreign minister stressed. 

 

– Reuters
Image caption Activists of far-right parties held a rally in support of the Navy on Monday

 

Ulkomaat

YK ja Nato koolle, Venäjä varoittaa ”sotahysteriasta” – tämän Mustanmeren

 

What is the value to Europe of Washington’s hegemony over the world? How do Europeans, as opposed to a handful of politicians receiving bags full of money from Washington, benefit from their vassalage to Washington? Not one benefit can be identified. Washington’s apologists say that Europe is afraid of being dominated by Russia. So why aren’t Europeans afraid of their 73 years of domination by Washington, especially a domination that is leading them into military conflict with Russia?

 

IF THERE IS A WORLD WAR 3 THE US AND ALL OF THE WESTERN WORLD WOULD BE IMMEDIATELY DESTROYED AS NOTHING STANDS BETWEEN THE WEST AND THE EXTRAORDINARY NUCLEAR CAPABILITY OF RUSSIA EXCEPT THE LIKELIHOOD OF COMPLETE AND TOTAL DESTRUCTION. IF CHINA ENTERS ON RUSSIA’S SIDE, AS IS EXPECTED, THE DESTRUCTION OF THE ENTIRETY OF THE WESTERN WORLD WILL BE FOR ALL TIME.

 

 

Why does Europe enable this scenario? Is there no humanity, NO INTELLIGENCE left anywhere in Europe? Is Europe nothing but a collection of cattle awaiting slaughter from the machinations of the crazed American neocons? Are there no European political leaders with one ounce of common sense, one ounce of integrity?         – Paul Craig Roberts

 

 

If not, doom is upon us as there is no humanity or intelligence in Washington.

 

If Europe breaks away from Washington’s control, there is hope for life. If not, we are as good as dead.             

 

 

 

 Trump has infuriated Europe with tariffs, sanction threats, and orders to Germany not to go forward with the Russian/German natural gas pipeline.  Trump with threats and sanctions is driving Turkey, Iran, India, China, and North Korea into Russia’s arms, and he is driving Europe into independence. In a stroke of genius, Trump, despite his thoroughly neoconservative regime, is destroying Washington’s hegemony.

 

We might never know whether this result is an unintended consequence of arrogance and hubris or whether it is a clever strategy. But if it turns out the way it seems to be heading, Trump will go down in history as Trump the Great, the man who saved the world by dismantling American hegemony.    

– Paul Craig Roberts ( President Reagan appointed Dr. Roberts Assistant Secretary of the Treasury for Economic Policy and he was confirmed in office by the U.S. Senate. After leaving the Treasury, he served as a consultant to the U.S. Department of Defense and the U.S. Department of Commerce).

 

MUISTUSTUS ORWELLIN ”TOTUUSKOMISSIOSTA” – MIETITTÄVÄKSI

 

 

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s