KAIKEN OLEVAISUUDESTA; pohdintaa…

 

HIEMAN TEOLOGIS-EKSISTENTIAALISTA POHDINTAA ELÄMÄSTÄ JA SEN MERKITYKSELLISYYDESTÄ SALLITTANEEN.

 

KAIKILLA ON TARVE KAIKEN KAOOTTISEKSI JA HALLITSEMATTOMAKSI KOKEMANSA KESKELLÄ USKOA JOHONKIN; EHKÄ SILAKKALIIKE ON SELKEÄ OSOITUS SIITÄ.

 

                              SILLÄ

 

”Jos teodikea, Jumalan puolustus, on vaikeasti ratkaistavissa, nihilodikea, ei-minkään puolustus, on vielä vaikeampi tehtävä. Johdonmukainen nihlismi on elämäntoteutuksena sisäisesti ristiriitainen.

 

Teoriasssa on mahdollista kieltää olemassaolon arvo, mutta käytännössä me tosiasiassa myönnämme sen. Pidäme tiukasti kiinni elämästä kuolemaa, ei-miksikään tulemista vastaan.

 

 Nousemme ylös aamulla, puemme itsemme, huolehdimme ravinnostamme, liikutamme jäseniämme (myös kieltä!), osallistumme paneeliin elämän mielettömyydestä ja kirjoitamme kirjan nihilismistä.

 

 On eri asia, mitä teoriassa julistamme ja eri asia, mitä käytännössä olemme ja teemme. Iloton ihminen kiertää kehää ei-minkään ja sen vuoksi oman huolensa, ahdistuksensa ja kauhunsa mustan auringon ympärillä.

 

Siksi hänellä ei ole, mitä antaa toisille.

 

Hänen on ammennettava tyhjyyteensä toisilta. Iloton, tyhjyyden mustan aukon lumoama ihminen ei tunnusta, että itse todellisuus asettaa eettisen vaatimuksen ottaa vastaan se hyvä, joka jo on olemassa. 

 

SILAKKA-LIIKE EI MÄÄRITTELE ITSEÄÄN MITENKÄÄN MUUTEN KUIN SITEN, ETTÄ SE ON ”SIIVON” JA INHIMILLISEN KESKUSTELUN PUOLELLA JOTAIN SELLAISTA VASTAAN, JOTA LIIKE KUTSUU ”POPULISMIKSI” JA VIHAPUHEEKSI JA RASISMIKSI; JOISTA PERUSSUOMALAISET OVAT HEILLE VAROITTAVANA ESIMERKKINÄ.

 

EN KUULU PERUSSUOMALAISEEN PUOLUEESEEN, ENKÄ KRISTILLISEEN, MUTTA YMMÄRTÄÄKSENI NÄMÄ PUOLUEET JAKAVAT KUITENKIN KANSSAMME KRISTILLISKANSALLISET ARVOT JA KULTTUURIPERINTÖMME VAALIMISEN TÄRKEYDEN.

 

 ONKO SIIS NATIONALISMI TAI KRISTILLISKONSERVATIIVISUUS SILAKOILLE MYRKKYÄ?

 

ENTÄ RAAMATULLINEN IHMISKÄSITYS?

MISSÄ VAIHEESSA EM. MAHDOLLISESTI MUUTTUU ”SILAKOIDEN” MIELESTÄ VIHAPUHEEKSI? SIINÄKÖ VAIHEESSA KUN SE EI SUVAITSE KAIKKEA SITÄ MITÄ SILAKKALIIKE PITÄVÄÄ SUVAITTAVANA. GENDER-IDEOLOGIA, KENTIES?

 

Jumala koko ajan tosiasiallisesti lahjoittaa meille hyvää ja siis rakastettavaa ja ilahduttavaa. Tämän lsäksi hän on istuttanut jokaisen ihmsen sydämeen lakinsa eli käskyn ottaa tämä hyvä häneltä vastaan ja jakaa se muiden ihmisten kanssa.”

 

Kuitenkin pahin este perusihmisyyden toteutumiselle, toisen asemaan asettumiselle, ovat epäjumalat, jotka aina sokaisevat näkemästä lähimmäisen hätää milloin minkäkin absoluutin nimissä.

 

 

EN HAE VASTAKKAINASETTELUA VAAN SELKEITÄ LINJAUKSIA SILAKOILTA SIITÄ MIHIN HE OVAT SITOUTUNEET, MITÄ AJAVAT, SO. ONKO HEILLÄ JOKU SELKEÄ AGENDA ELI MITÄ HE LOPPUJEN LOPUKSI OIKEIN HALUAVAT.

 

PAREMPAA MAAILMAAKO? ESIMERKILLISTÄ ELÄMÄÄKÖ? > SILLOIN HE EIVÄT JUURI POIKKEA VAIKKAPA KATOLISEN KIRKON SOSIAALIEETTISESTÄ OHJELMASTA (CARITAS) JA SIITÄ, MIKÄ KATOLISEN KIRKON NÄKEMYS ”HYVÄSTÄ ELÄMÄSTÄ” ON.

 

”PEOPLE STRIVE FOR A BETTER LIFE; FOR SAFER, MORE JUST, MORE PEACEFUL, CLEANER AND MORE ACCOMMODATING SOCIAL ENVIRONMENT. IN TIMES OF WARS AND RUMORS OF WARS, POVERTY AND HUNGER, PAIN AND PRESSURE TO LEAVE ONES HOMES, MANY ARE WONDERING ‘IS THERE ANYTHING I COULD DO TO MAKE THE CHANGE FOR BETTER POSSIBLE? WOULD MY SMALL CONTRIBUTION MAKE ANY DIFFERENCE?’  HTTPS://WWW.CARITAS.EU/CATHOLIC-SOCIAL-TEACHING-PARTICIPATION/

 

ELI JOS ASIA ON NÄIN, NIIN SIINÄ TAPAUKSESSA SILAKAT VOISIVAT VAIKKA TUTUSTUA ERASMUS ROTTERDAMILAISEN AJATUKSIIN.

 

AINOA VIKA ASIASSA ON, ETTÄ KAIKKI EDELLÄMAINITTU VIE VAIN ULKOKULTAISEEN JA TEKOPYHÄÄN ELÄMÄÄN JOSSA ULKOKUORI (=SOME KÄYTÖS) ON TÄRKEÄMPÄÄ KUIN SISUS, SO. IHMISEN SYDÄN; JOKA RAAMATUN MUKAAN UUDESTISYNTYMÄTTÖMILLÄ ON PAHA JA ILKIKURINEN> SIKSI VAATEET KÄYTÖKSEN MUUTTUMISESTA ILMAN, ETTÄ IHMISEN SYDÄN ON SAANUT TÄYTTYÄ JUMALAN PYHÄN HENGEN VAIKUTTAMALLA USKOLLA JA RAKKAUDELLA (JONKA JUMALA/JEESUS VAIKUTTAA) VIE VÄISTÄMÄTTÄ TEKOPYHÄÄN JA ULKOKULTAISEEN ”OMAN KILVEN KIILLOTTAMISEEN” JA IHMISTEN – EI JUMALAN – HYVÄKSYNNÄN HAKEMISEEN.

 

SILAKAT VOISIVAT SIIS ALOITTAA VAIKKA SIITÄ, ETTÄ HE ENSIKSI MÄÄRITTELISIVÄT MEILLE TIETÄMÄTTÖMILLE MITÄ HEIDÄN MIELESTÄÄN ON POPULISMI.

 

Tyhjyydessä ja pimeydessä epäjumalat syntyvät ja kukoistavat. Epäjumalalle on ominaista, että se lupaa kaiken hyvän, mutta ei kuitenkaan anna.

 

Epäjumala pettää aina. Epäjumala lupaa paratiisin puutarhan, muta antaa aution, poltetun maan. Pystyttäessämme epäjumalan tuhon voimat ovat jo väistämättä liikkeellä.

 

Epäjumalaksi voidaan valta mikä tahansa sinänsä hyvä asia: kansakunta, rotu, tiede, edistys, tulevaisuuden yhteiskunta, raha, ura, kunnia, nautinto, itsensä toteutus, eroottinen rakkaus, seksi, onellisuuden ihanne jne. Kukin näistä voi muodostua elämän viimeiseksi perustaksi, kaikeksi kaikessa, epäjumalaksi.

 

      – Tuomo Mannermaa, Pieni kirja JUMALASTA (kursiivit minun).

 

 

 

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s